Informatie

Onder de tabs tref je informatie over de adressen, contactpersonen, waar ons wachtschip Mercury ligt, waar ons groepshuis is gevestigd, hoe de samenstelling van de twee besturen is geregeld en welke contributies gelden voor de verschillende spelafdelingen. Onder contributie is ook een koppeling naar het inschrijf/aanmeldformulier als je lid wilt worden.

Verenigingsbestuur Scoutinggroep Mercury

Voorzitter Roeland Kleton
bestuur@mercurygroep.nl
Secretaris Niels Timmerman
secretariaat@mercurygroep.nl
Penningmeester Tim Loots/Simon van der Leek
penningmeester@mercurygroep.nl
Vice-voorzitter Gert Jan Timmerman
Lid Remco Janssen
 Lid Stefan Roelofsen

Stichting ter beharting belangen Scoutinggroep Mercury

Voorzitter Ed Kornalijnslijper
edkorna@quicknet.nl
Secretaris Brenda Kok
stichting@mercurygroep.nl
Penningmeester Simon van der Leek
Lid Do Hansen
Lid Gert Jan Timmerman
Lid Hanna de Vries

Contributie

Het contributiejaar loopt van 1 september t/m 31 augustus. Nieuwe leden gaan contributie betalen vanaf één maand na hun eerste opkomst.

Bevers € 120,00 p/j
Welpen € 133,00 p/j
Zeeverkenners / Scouts / Wilde Vaart / Stam € 157,00 p/j
Drommedarisstam met leidersfunctie € 99,00 p/j
Plusscouts / Buitengewone leden € 72,00 p/j
Leiding / kader € 48,00 p/j
Contributie bedragen – fouten/wijzigingen voorbehouden

Andere kosten zoals (zomer)kampen
Er zijn nog andere kosten verbonden aan het lidmaatschap van Scouting. Elke afdeling gaat minimaal één keer per jaar op (zomer)kamp. De teamleider of contactpersoon van de betreffende afdeling kan over de kampprijs meer informatie over geven. Wanneer wordt deelgenomen aan een groot nationaal of internationaal kamp kan vooraf gespaard worden om de vaak veel hogere deelname en/of reiskosten gespreid te betalen. Wil je hiervan gebruik maken neem dan even contact op met de penningmeester.

 

Gedragscode

Scoutinggroep Mercury hanteert de landelijke gedragscode van Scouting Nederland.

Klik hier om de gedragscode te lezen.

Acties

Jaarlijks organiseert Scoutinggroep Mercury acties om inkomsten te genereren. Deze acties worden doorgaans uitgevoerd door de jeugdleden en zijn nodig om de hoge kosten van bijv. het onderhoud van ons wachtschip en clubhuis te bekostigen. Denk hier bijv. aan de Nationale Scouting Loterij en de oliebollenactie.

 • Wie zijn de Welpen?7 tot 11 jaar

  De welpen, scouts van 7 tot 11 jaar, spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere… Lees meer »

 • Wie zijn de Zeeverkenners11 tot 15 jaar

  De zeeverkenners of waterscouts speltak (ook wel seascouts, zeescouts) is een specialisatie binnen scouting. Zeeverkenners, jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar, maken deel uit van zelfstandige waterscoutinggroepen. Het… Lees meer »

 • Wie zijn de Scouts?11 tot 15 jaar

  Elke week zorgt de leiding weer voor een verrassende en gevarieerde activiteit voor de Scouts. Wekelijks wordt gezocht naar de juiste combinatie van plezier, gezelligheid en het leren van nieuwe… Lees meer »

 • Welpen Woensdag7 tot 11 jaar

  De woensdagwelpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht-… Lees meer »

 • Welpen Vrijdag7 tot 11 jaar

  De vrijdagwelpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht-… Lees meer »

 • Welpen Zaterdag7 tot 11 jaar

  De zaterdagwelpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht-… Lees meer »

 • Hopman Honijk Troep11 tot 15 jaar

  Deze speltak bestaat sinds 1998 en is bedoeld voor jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. In 2012 hebben wij officiëel de naam ‘Hopman Honijk Troep’ aangenomen ter ere… Lees meer »

 • Zeeverkenners Vrijdag11 tot 15 jaar

  De vrijdag zeeverkenners (waterscouts) trekken er vaak zeilend of roeiend op uit met hun boten: de lelievletten. Maar ook op het land en binnen doen ze activiteiten als tocht-technieken, pionieren,… Lees meer »

 • Zeeverkenners Zaterdag11 tot 15 jaar

  De zaterdag zeeverkenners (waterscouts) trekken er vaak zeilend of roeiend op uit met hun boten: de lelievletten. Maar ook op het land en binnen doen ze activiteiten als tocht-technieken, pionieren,… Lees meer »

 • Wilde Vaart (Explorers)15 tot 18 jaar

  Na het ontdekken van de wereld onder leiding van een leidingteam wordt het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. Eerder hadden wij twee afdelingen voor deze leeftijd,… Lees meer »

 • Drommedarisstam18 tot 23 jaar

  De Jongerentak van de Mercurygroep heet Drommedarisstam. In tegenstelling tot de andere afdelingen waar sprake is van (bege)leiding, opereert de Jongerentak geheel zelfstandig. Uit hun midden kiezen de leden een… Lees meer »

 • 23+ Scouts23 +

  Voor hen die 23 jaar en ouder zijn heeft Scouting de Plus-Scout. Bij de Mercurygroep vormen die leden de 23-plusstam. Naast de uitvoering van de eigen activiteiten staat de 23-plusstam ten dienste… Lees meer »

Clubgebouw ‘De Rietscout’

rietscout20096Het groepshuis de Rietscout is van september tot juni op de donderdagavond verhuurd aan andere verenigingen.
Belangstelling om ons groepshuis te huren voor uw schoolkamp of verenigingsactiviteit? Neem dan contact op met onze beheerder op 0228-320017 of verhuur@mercurygroep.nl.

Groepshuis de Rietscout
Mercurygroep Enkhuizen
De Gouw 7e, 1602DN
Enkhuizen
Tel: 0228-316714

Bekijk kaart

Motorschip ‘Mercury’

mercuryHet motorschip Mercury is op 20 april 1972 in bezit gekomen van de Mercurygroep. Het schip heette toen we hem aankochten Spes en was in bezit van brandstoffenhandelaar Cornelis Kuiper. Het schip werd in 1913 onder de naam ‘Vertrouwen’ als zeilklipper gebouwd op de werf van de Gebr. Paans.

ligplaats MS Mercury
t/o Paktuinen 47, 1601GE
(achter de Nieuwe Doelen)
Enkhuizen

Bekijk kaart

Overig nieuws

Mercury onderweg naar het Nawaka 2014
19 juli 2014

Op het Amsterdam Rijnkanaal gefotografeerd vanaf de Oving1 van Daniel Boekel.

Groepskamp 100 jaar MS Mercury geslaagd!
29 oktober 2013

Het groepskamp in het weekend van vrijdag 25 t/m zondag 27 oktober, om de 100e verjaardag van het wachtschip MS Mercury te vieren, is zeer geslaagd!