Welpen Vrijdag


De vrijdagwelpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen. Voor zowel water-, lucht- als landgeoriënteerde groepen en voor zowel jongens als meisjes zijn er herkenbare figuren te ontdekken. Zo kan elke groep op zijn eigen manier de activiteiten invullen binnen het thema. En van al die leuke activiteiten leren de welpen stiekem ook nog van alles!

Onze scouting welpen vormen samen de welpenhorde en zijn verdeeld in nesten. Dit zijn kleine subgroepjes. Ieder nest heeft zijn eigen kleur. Een maal per jaar gaan ze, meestal in de voorjaarsvakantie op kamp.

“Mowgli komt in de jungle terecht en wordt daar door de wolven opgevoed. Hij woont in een welpennest, bij Raksha de moederwolf en speelt me de kleine wolvenjongen; de welpen. Hij raakt ook bevriend met een heleboel andere dieren uit de rimboe. Akela de oude wolf, leider van de welpenhorde; Bagheera, de zwarte panter. deze is heel goed in sluipen en spoorzoeken; Hathi, de grote olifant. Hij is streng maar rechtvaardig en kan prachtige verhalen vertellen. Shere Khan, de tijger, heeft het voorzien op Mowgli.”

Er zijn ook twee andere welpenhordes:

Welpen wo. avond van 18:30 tot 20:00

Welpen zat. ochtend van 10:00 tot 12:00