Scouts

Deze speltak bestaat sinds 1998 en is bedoeld voor jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar.

In 2012 hebben wij officiëel de naam ‘Hopman Honijk Troep’ aangenomen ter ere van 100 jaar Scouting in Enkhuizen en de in 1923 opgerichtte Verkenners troep.

Elke week zorgt de leiding weer voor een verassende en gevarieerde activiteit voor de Scouts. Wekelijks wordt gezocht naar de juiste combinatie van plezier, gezelligheid en het leren van nieuwe dingen.
Hierbij kun je denken aan de typische Scouting activiteiten zoals kampvuur maken, leren knopen en het bouwen van objecten van hout en touw (pionieren), maar daarnaast gaan we net zo lief een avond zwemmen, EHBOen, solderen, levensgrote versies van bordspellen spelen of leren met GPS om te gaan. Daarnaast behoren activiteiten samen met de zeeverkenners ook tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan zeilen of grotere bosspellen.

Soms blijven we op het clubhuis, waar we beschikken over een grote zaal en een speelveld, maar veel liever gaan we naar het Streekbos met bos, strand en water. Het Streekbos is dan ook zeer geschikt voor bosspellen, vlotten bouwen en strandactiviteiten.

Hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp waar je samen met je vrienden erop uit gaat en waar je in een tent slaapt (die je zelf opzet), zelf bepaald wat je eet (wat je zelf kookt in je zelf gemaakte keuken of boven een kampvuur) en waar alles wat je maar kunt bedenken mogelijk is. Naast het zomerkamp gaan we ook nog enkele keren verspreid over het jaar een weekend op kamp.

Op dit moment bestaat onze groep uit zeven Scouts verdeeld over twee patrouilles. Een patrouille is een groepje Scouts die samen op pad gaan, dingen van elkaar leren en vooral veel lol hebben. Doordat de Scouts in patrouilles werken, leren zij samenwerken en wordt de zelfstandigheid van de Scouts vergroot.

Spreekt dit alles je aan? Neem dan contact op met onze teamleider en kom gewoon een keer langs op dinsdag avond. Zorg dan wel dat je op tijd bent, want voor het zelfde geld zitten we ergens in het bos!